Anita og Peter BengtsonFascinationen for bierne fik Anita fra en gymnasiekammerat, og da vi så i 1999 flyttede til Søjhøjlandet, hvor vi havde købt en storparcel, så var det meget naturligt at få bier. De første to stader kom i august 2000, og siden blev det til12-14 produktionsfamilier. Bierne står på vores storparcel, og kan hente honning fra både land-haver, marker og skov-arealer.

Når man ved, at det kræver ca. 25.000 flyveture at hente nektar til 1 kg honning, så føler man en dyb respekt for honningen og biernes arbejde. Derfor valgte vi allerede fra starten at lave en anderledes honningbehandling end den almindelige.

Vi investerede i en API-DAN presse og en roterende API-DAN si, med dette udstyr fik vi mulighed for at høste honningen meget skånsomt.

Med pressen kan vi få honningen ud af tavlerne uden at ilte den ret meget plus, at vi kan opnå et meget højt indhold af pollen i honningen. Med den roterende si kan vi filtrere honningen ret hurtigt helt uden brug af opvarmning.

Endelig rører vi ikke honningen mere end to gange, og i ganske kort tid.
Alt dette medvirker til at give en honning med en større smagsfylde, og med mange af de oprindelige æteriske olier fra blomsterne bevaret i så oprindelig en form som muligt.

For at bekæmpe mider og andre sygdomme i bierne bruger vi kun de tilladte organiske syrer myresyre og oxalsyre, som begge findes naturligt i honningen. De anvendes kun efter sidste honninghøst, så der går så lang tid som muligt indtil næste års honninghøst.

Desuden laver vi al voksforarbejdning selv, så vi undgår risiko for pesticid-rester i honningen.