Honningpandekager


Honning i denne opskrift må gerne være krydret.
Serverer evt. honningis som tilbehør.

Dej:
500g hvedemel
6 æg
2 knivspidser salt
1 liter mælk
80g smeltet smør
3 spsk. olivenolie

Tilbehør:
100g hakkede nødder
50g hakkede mandler
350g honning


Bland mel og salt. Tilsæt de sammenpiskede æg og mælken lidt ad gangen. Stil skålen i køleskabet i en halv time.
Tilsæt smeltet smør og olie og bag pandekagerne.
Panden behøver lidt olie til den første pandekage, ved de næste er det ikke nødvendigt.
Læg pandekagerne på en tallerken og hold dem varme.
Tilbehør: Opvarm forsigtigt honning, nødder og mandler sammen med 2 tsk. vand i en pande til det er smeltet.
Fold pandekagerne til kvarte cirkler. Anret dem på et fad med honningsauce hældt hen over.
Server evt. is i en skål ved siden af.

Forberedelse:
Pandekagerne kan bages i forvejen og opbevares i køleskab eller fryser. Inden serveringen stænkes de med lidt vand og varmes i ovnen.