Honning citron firkanter
Brug en mild honning som "Honning til Mad", "Kløverhonning" eller "Sommerhonning".
Bund:
100 g mandler
50 g sesamfrø
110 g honning
110 g blødgjort smør
Citronfyld:
1 æg
1 æggehvide
225 g honning
2 tsk. revet skal af en usprøjtet citron
2 tsk. fint malede mandler
6 tsk. citronsaft
Bund:
Mandler og sesamfrø males i en kaffemølle.
Blandes med honning og smør og fordeles i bunden af et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
Bages i en forvarmet oven ved 180 grader i ca. 15 min.
Fyld:
Æg, æggehvide, honning og citronskal røres luftigt i en skål.
Mal mandler i kaffemøllen og tilsæt dem sammen med citronsaft.
Fyldet hældes over den kolde bund og bages i en forvarmet ovn ca 14 min til overflades bliver gylden og fyldet fast. Når kagen er afkølet helt skæres den i små firkanter med en våd kniv.