Biavler Kristian KnudsenMin far havde bier, da jeg var dreng og jeg er derfor vokset op med de små søde stikkende dyr, og passede selv et par kasse i nogle år.

Jeg flyttede hjemmefra og kom i lære og har derfor haft en pause, hvor jeg kun lejlighedsvis har hjulpet min far med flytning på lyng.

Flyttet på et landsted ved Abildå og godt i gang med livet, kom jeg til at savne naturen og den nærhed arbejdet med bier giver.

I 2004 købte jeg derfor et par kasser og prøver igen at blive klog på de små flittige dyr og driver biavlen i naturens ånd og lidt mere end blot for hyggens skyld.

Mine bistader står primært ved Hover Å og omkring Videbæk i skov, krat og ved landmænd, der kender til biernes betydning for naturen.

Når en bi flyver hjem med en dråbe honning af gangen, har vi pligt til at behandle den nænsomt og med respekt, "når vi nu vil stjæle fra den".

For at sikre at honningen er så ren som mulig, bruger jeg ingen pesticider til bekæmpelse af mider, men kun organiske syrer og kun efter at den sidste honning er hentet om efteråret.

Jeg gør med andre ord, hvad jeg kan for at give honningelskere en ren og velsmagende oplevelse med variationer.

Jeg har valgt ikke at sælge min honning selv og er derfor glad for Voldsgaards initiativ med at fremme den gode honning.

Velbekomme!

Venlig hilsen

Kristian Knudsen