Smagsbeskrivelse for honning
For at beskrive smagen er der defineret nedenstående referencer for hvilke smagsnuancer honning indeholder:
Æblemos
Kogt æblemos fra Foodline.
Rosin
Mørke rosiner fra Urtekram
Pebermynte
Pebermyntecreme fra Anton Bergs perbermynte chokolader.
Lakrids
Helt ren lakrids fra Kingfisher.
Althea
1 Altheabolsje fra Evers.
Malt
Malt ekstrakt fra Urtekram.
Mørk farin
Mørk farin fra Dansukker.
Honningmelon

Smagen er vurdret på en skala fra 1 til 10. 1 = ingen smag af pågældende. 10 = stærk af smag af pågældende definition. Resultaterne er vist grafisk, svarende til figuren til højre.
Det er vigtigt at understrege, at en honning ikke nødvendigvis bliver bedre jo mere den smager af noget bestemt og at dette ikke er en karaktergivning, men et forsøg på grafisk at beskrive smagen.