Honningpanelet



Honning er et unikt produkt, der altid vil variere i smag, konsistens, farve og duft, alt efter hvad den er samlet på.

Man kan teknisk lave en pollenanalyse, der fortæller hvilken flora honningen er samlet på, men det fortæller ikke noget om smagen.

For at beskrive en honning er man derfor nødt til at nedsætte et honningpanel.

Honningen vurderes først efter at den er blevet rørt, tappet på glas og "har sat sig".

Honningpanelet på Voldsgaard består af mennesker der holder rigtig meget af honning og som derfor har smagt på rigtig mange forskellige honningtyper gennem tiden.

Hver honning er defineret af tre personer fra honningpanelet og et gennemsnit af vurderingen blever lagt til grund for "billedet" af honningen.

Jens Erik Bygvrå
Der sjældent spiser en honningmad, ifølge Jens Erik skal honning spises rent alene med en ske, så man virkelig kan smage den.

Torben Florin Nørgaard
Ifølge Torben kan man smøre honning på alt: ost, ymer, brød, is, pandekager...

Vinni Voldsgaard
Der tror på at honning er den eneste form for sukker. Al mad skal efter hendes overbevisning sødes med honning, sukker findes slet ikke i køkkenskabet.