Honningmarineret svinemørbrad
Vi anbefaler: "Kløverhonning", "Sommerhonning", "Honning til mad" eller en mild "Sensommerhonning".
1,5-2 kg svinemørbrad
120 g honning
1,5 dl øl
1 spsk. løgpulver
1 tsk. tørret rosmarin
0,5 dl olivenolie
1 tsk. salt
1/4 tsk. stødt sort peber
Honning røres blød med en gaffel. Øl tilsættes lidt ad gangen, de øvrige ingredienser tilsættes. Mariner mørbraden natten over eller mindst 7 timer, det gøres lettest ved at lægge mørbrad og marinade i en plastpose i køleskabe. Tag mørbraden op af marinaden – gem resten af marinaden. Steg mørbraden i ovnen i ca. 4 timer ved 125 grader – til temperaturen i midten af kødet er 77 grader. Kog marinaden op – lad den simre i 3 minutter og server til mørbraden.