Honningmarineret svinemørbrad



Vi anbefaler: "Kløverhonning", "Sommerhonning", "Honning til mad" eller en mild "Sensommerhonning".



1,5-2 kg svinemørbrad

120 g honning

1,5 dl øl

1 spsk. løgpulver

1 tsk. tørret rosmarin

0,5 dl olivenolie

1 tsk. salt

1/4 tsk. stødt sort peber

Honning røres blød med en gaffel. Øl tilsættes lidt ad gangen, de øvrige ingredienser tilsættes. Mariner mørbraden natten over eller mindst 7 timer, det gøres lettest ved at lægge mørbrad og marinade i en plastpose i køleskabe. Tag mørbraden op af marinaden – gem resten af marinaden. Steg mørbraden i ovnen i ca. 4 timer ved 125 grader – til temperaturen i midten af kødet er 77 grader. Kog marinaden op – lad den simre i 3 minutter og server til mørbraden.